Gyömbéres keksz recept

  • Gyömbéres keksz recept
  • Gyömbéres keksz recept

Gyömbéres keksz recept  Gyömbéres keksz recept  

Hozzávalók:

kb. 40 kekszhez:
27 dkg liszt
10 dkg vaj
2 evőkanál nádmelasz
1 tojás
fél csomag sütőpor
2 teáskanál gyömbérpor
10 dkg barnacukor
fél teáskanál só

Recept:

Nagyon gyorsan összedobható, pikáns keksz. A melaszt szintén a nagycsarnok földszintjén található Ázsia boltban vettem. Sűrű, sötét édes szirup.

Egy gyors fogalommeghatározás a wikipédiából:

A cukornád melasza fiatal, zöld cukornádból keletkezik, amelyet kén-dioxiddal kezelnek (ez tartósítja). Kéndioxid-kezelés nélkül csak érett cukornádból lehet kivonni. A melasz (azaz tiszta cukornádszirup) készítéséhez a leszüretelt nádról letépkedik a leveleket, majd megfőzik a nádakat, hogy kiváljon a cukor.

Ha csak egyszer főzik fel, édesebb melasz készül, mert kevesebb cukor válik ki. Ha másodszor is felfőzik, kesernyésebb lesz. Harmadszori kifőzésnél a szacharóz nagy része kiválik belőle, de még mindig nagy adagban tartalmaz cukrot, ellenben a finomított cukorral ellentétben van benne többféle vitamin és ásványi anyag is, például kalcium, magnézium és vas, mégpedig annyi, hogy Egy evőkanálnyi elég belőle az ásványianyag-szükséglet kielégítésére.

De térjünk vissza a kekszhez. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezzük el a golyókat, amiket kanál hátával kilapítunk vagy akár ki is szaggathatjuk a kekszet.

200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kivéve még lágy a keksz, hűlés után keményedik meg.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*