Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg vaj
16 dkg cukor
10 evőkanál méz
1 zacskó sütőpor
reszelt gyömbér
2 kiskanál őrölt fahéj
1 tojássárgája
Recept:
Életemben először vettem egy darab igazi gyömbért.
Nagy volt az izgalom, gondoltam, egy jó kis kekszet remekül feldobna.
A neten akadtam rá Stahl Judit receptjére, melyet – mint kiderült – Nigellától „csent el”. Sebaj, azért finom!
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
A vajat elmorzsolom a sütőporral elkevert liszttel.
Reszelek bele (ízlés szerint) gyömbért majd a többi hozzávalóval kidolgozom a tésztát.
2-3 cm átmérőjű gombócokat formázok, melyeket barnacukorba forgatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a golyókat egymástól távol, mert nőnek! Egy villával lenyomom a tetejüket.
Enyhe barna színűek a kész kekszek. Kb 15 perc alatt sülnek meg