Hozzávalók:
2-3 személyre:
22 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1,5 dl langyos vagy kézmeleg víz
2 ek olívaolaj
fél zacskó szárított élesztő
Recept:
Fórumozás közben bukkantam rá erre a görög laposkenyér receptre, melybe finom csirkehúst, zöldségeket, salátát tekerhetünk némi öntettel.
A hozzávalókból egynemű tésztát dagasztunk, melyet négy egyenlő kis golyóra osztva megkelesztünk 1 óra alatt. A golyókat kissé lisztes felületen seprenyőnagyságúra nyújtunk, majd száraz serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát halványbarnára sütjük.
Vigyázzunk, nehogy túl sok lisztet használjunk, mert könnyen megég!
Sütés után rögtön konyharuhával takartam le az elkészítésig, nehogy kiszáradjon. A kész pita puha, hogy könnyen lehessen tekerni.