Hozzávalók:
16 dkg darabos mogyoróvaj
13 dkg puha vaj
18 dkg barnacukor
1 tojás
20 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
3 dkg dió
5 dkg aszalt áfonya
Recept:
Nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis igazán ropogós-izgalmas keksz.
A diót zacskóba téve a nyújtófával megveregetve apróbb darabokra törjük. Ezután a hozzávalókat egyszerűen a nyújtódeszkán összegyúrjuk.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, diónyi nagyságú gombócokat teszünk a tésztából. Tenyerünkkel ellapítjuk őket.
10-15 perc alatt megsütjük, míg enyhe színt kapnak.
A tepsiben hagyjuk kihűlni a kekszeket, így szilárdulnak meg.