Gant ruha torta recept

  • Gant ruha torta recept
  • Gant ruha torta recept

Gant ruha torta recept  Gant ruha torta recept  

Hozzávalók:

A piskótához:
9 tojás
4 evőkanál finomliszt
5 evőkanál rétesliszt
9 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Töltelék:
3 tábla finom csokoládé
0,6 liter tejszín
Magozott meggy

1,3 kg marcipán
porcukor
Piros, barna/fekete és ezüst ételfesték
5 dkg formix massza

Recept:

Bogyó  születésnapjára készítettem. Boldog szülinapot!

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.
A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével , míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben adjuk  hozzá, és keverjük jól el.  Kevés fehérjehabbal lazítsuk, még habverővel dolgozva.
A maradék fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljünk egy  A4 méretű tepsi alját.A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskótát hűlés után kétfelé vágjuk.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

A töltelékhez a csokikat apróra törve a tejszínnel mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze. Hűtsük egészen le, míg besűrűsödik, majd habverővel keverjük habosra.

A tortát vízszintesen vágjuk kétfelé  és töltsük meg, szórjunk meggyet a krémbe, majd vékonyan vonjuk be kívülről is.

A marcipán egy részét tegyük el a gallérnak. A maradékot osszuk el egynegyed-háromnegyed arányban. A negyedet színezzük rózsaszínre, a nagyobbik részt feketére. Porcukros felületen nyújtsuk vékonyra a fekete masszát. Vonjuk be vele a tortát.
A megmaradt fekete marcipánt és a rózsaszínt nyújtsuk egyforma vastagra. Vágjunk ki belőlük 2 cm vastag csíkokat, és illesszük a  megnedvesített tortára. Segítségünkre lehet egy marcipánsimító eszköz.

A maradék fehér marcipánból készítsük el a gallért, és a fűző részét, melyet fondan mintázó eszközzel “varrhatunk” meg.
A címkét formixből készítettem, mert képes megkeményedni egy nap alatt, így a rákerülő vonalkód és felirat ecsettel szabadkézzel festhető.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

1 hozzászólás: “Gant ruha torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*