Hozzávalók:
két személyre:
egy kisebb kígyóuborka
15 dkg koktélparadicsom
néhány szelet fejessaláta levél
kis doboz olajbogyó (a kék sajttal töltött isteni)
10-15 dkg feta sajt
fél fej lilahagyma
3 ek olívaolaj
1-2 evőkanál ecet (ízlés szerint)
só
Recept:
Gyorsan összedobható, ízletes saláta, hús mellé kitűnő köret, de önmagában is finom.
A paradicsomot megmossuk, majd négyfelé vagdaljuk. Az uborkát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A salátát megmossuk, apróra tépkedjük.
Az összes zöldséget egy szép nagy tálba halmozzuk.
A hagymát szintén megpucoljuk, és egészen apróra vagdaljuk vagy robotgépben aprítjuk fel.
Az olajbogyó levéből egy keveset teszek az öntethez, melyhez 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál olívaolajat, az apró hagymát, ecetet, sót (ízlés szerint) összekeverek, és a feldarabolt zöldségekre öntöm.
Olajbogyóval megszórom, és apró kockákra vágott fetasajtot szórok a tetejére.
Hasonló salátát én is szoktam kreálni. Most első látásra a fotó nyűgözött le.
Nemcsak a konyhában, a fényképezőgép mögött is egy profi alkot.
Gratulálok
Köszönjük szépen!!!!