Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg Rama
2 ek tejföl
2 tojássárgája
csipetnyi só
A krémhez:
3 dl tej
7dkg darált dió
1 zacskó ruf narancsos cukor -elhagyható
10 dkg csokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
1 púpos evőkanál liszt
4 tojásfehérje
Recept:
A lisztet a margarinnal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tejfölt,a sót, a cukrot, a tojássárgájákat, majd összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, és betesszük a hűtőbe.
A tejet a csokival összeolvasztjuk a mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton.
A lisztet,a cukrot és a tojássárgájákat egy kis lábosban összekeverjük, majd beleöntjük a csokis tejet, a narancsos cukrot (ez a mániám, de isteni) és kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a csokis krémhez keverjük.
A tészta felét lisztezett munkalapon kinyújtjuk és (30*20 cm) tepsibe simítjuk. Alávajazni nem szükséges. 180 fokos előmelegített sütőben süssük az első lapot, míg megkeményedik, de ne legyen színe. Öntsük rá a krémet, és fedjük be a tészta kinyújtott maradékával. Villával szurkáljuk meg és süssük késze, amíg a felső réteg tészta is megkeményedik.
A szeleteléssel várjuk meg, míg teljesen kihűl. Porcukorral hintve tálaljuk.