Császármorzsa recept

  • Császármorzsa recept
  • Császármorzsa recept

Császármorzsa recept  Császármorzsa recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
10 dkg mazsola
10 dkg vaj
10 dkg cukor

tálaláshoz: lekvár, porcukor

Recept:

Remek édes főétel lehet egy tartalmas leves után, de délutáni csemegének is isteni!

A langyos tejhez adjunk egy kevés sót, majd öntsük bele a búzadarát. Keverjük jól el, hogy ne legyen csomós.

A mazsolát áztassuk meleg vízbe, de akár rumban is megfürdethetjük a szemeket.

A tojások sárgáit keverjük ki a cukor felével, a fehérjékből pedig verjünk kemény habot, majd ehhez is keverjük a cukor másik felét. Amikor a dara megduzzadt, keverjük hozzá a cukros tojást és a habot is, majd a lecsöpögtetett mazsolát.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd öntsük bele az egész masszát, és fakanállal állandóan kevergetve süssük meg.

Szerintem akkor a legfinomabb, ha picit meg is pörkölődik. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*