Hozzávalók:
2-3 személyre:
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
10 dkg mazsola
10 dkg vaj
10 dkg cukor
só
tálaláshoz: lekvár, porcukor
Recept:
Remek édes főétel lehet egy tartalmas leves után, de délutáni csemegének is isteni!
A langyos tejhez adjunk egy kevés sót, majd öntsük bele a búzadarát. Keverjük jól el, hogy ne legyen csomós.
A mazsolát áztassuk meleg vízbe, de akár rumban is megfürdethetjük a szemeket.
A tojások sárgáit keverjük ki a cukor felével, a fehérjékből pedig verjünk kemény habot, majd ehhez is keverjük a cukor másik felét. Amikor a dara megduzzadt, keverjük hozzá a cukros tojást és a habot is, majd a lecsöpögtetett mazsolát.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd öntsük bele az egész masszát, és fakanállal állandóan kevergetve süssük meg.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha picit meg is pörkölődik. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.