Hozzávalók:
tészta:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
1 kávéskanál sütőpor
hab:
20 dkg dió
10 dkg étcsoki
3 evőkanál kakaópor
10 dkg cukor
4 tojásfehérje
csipet só
Recept:
Illekrisz oldalán találtam ezt a gusztusos süteményt. Hajnalban nem tudtam aludni, böngésztem a neten, és 6:30-kor már sült is a süti :)
Nagyon finom, puha, és gyorsan megvan. Ráadásul volt egy csomó tojásfehérjém, azokat is fel tudtam így használni.
A süti alja egy linzertészta, amihez gyorsan összegyúrtam a hozzávalókat majd egy 20×30 cm-es tepsibe tapicskoltam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, és míg melegedett, felvertem a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá. Apránként hozzáadtam a cukrot, és tovább vertem. A diót, a csokit együtt késes robotgépben ledaráltam, összekevertem a kakaóval.
Ezt az egyveleget kanállal óvatosan a tojáshabba forgattam. Megkentem vele a linzer tetejét, és fél óra alatt szépen megsütöttem. Kihűlés után szeleteltem.