Szedres meggyes fordított lepény recept

  • Szedres meggyes fordított lepény recept
  • Szedres meggyes fordított lepény recept

Szedres meggyes fordított lepény recept  Szedres meggyes fordított lepény recept  

Hozzávalók:

70 dkg meggy és szeder vegyesen (mosva, kimagozva – ez utóbbi a meggyre vonatkozik :D)
4 ek cukor
3 kk őrölt fahéj
3 ek étkezési keményítő

2,5 dl tejföl
1 tojás
1,5 dl olaj
2,5 dl cukor
3,5 dl liszt
1 zacskó sütőpor

Recept:

Sajnos nem rajongok a gyümölcsös sütikért, így ez a  lepény nem a kedvencem, de a család szereti.

A tésztája egyszerű kevert massza, a legtöbb munkát a szeder mosása és a meggy magozása jelenti, szóval, érdemes nekiállni.

A gyümölcsöt keverjük össze a cukorral, keményítővel, és szórjuk egy alaposan kivajazott piteforma aljára.

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan keverjük ki és öntsüka  gyümölcsökre.

Előmelegített, 160 fokos sütőben durván 50 perc alatt sül készre.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*