Hozzávalók:
70 dkg meggy és szeder vegyesen (mosva, kimagozva – ez utóbbi a meggyre vonatkozik :D)
4 ek cukor
3 kk őrölt fahéj
3 ek étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
1 tojás
1,5 dl olaj
2,5 dl cukor
3,5 dl liszt
1 zacskó sütőpor
Recept:
Sajnos nem rajongok a gyümölcsös sütikért, így ez a lepény nem a kedvencem, de a család szereti.
A tésztája egyszerű kevert massza, a legtöbb munkát a szeder mosása és a meggy magozása jelenti, szóval, érdemes nekiállni.
A gyümölcsöt keverjük össze a cukorral, keményítővel, és szórjuk egy alaposan kivajazott piteforma aljára.
A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan keverjük ki és öntsüka gyümölcsökre.
Előmelegített, 160 fokos sütőben durván 50 perc alatt sül készre.