Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
11 dkg cukor
3 tojás
1 zacskó vaníliás cukor vagy vanilinkomplett
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
csipet só
cukor, vaniliáscukor a forgatáshoz (max. 10 dkg)
Recept:
A Nők lapja cafe fórumának egyik sztárja.
A felhasznált csoki mindenképpen étcsokoládé legyen, mert a tejcsokitól nem marad szép formájú.
Gyenge lángon olvasszuk össze a vajat és a csokoládét, majd levéve a tűzről adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, a kakaóport, a sót és végül keverés közben -egyesével- a tojásokat. Lágy tésztát kapunk, amit minimum egy órára behűtve (másnapra még jobban „megköt”) már remekül tudunk formálni.
Nedves kézzel gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól kristály- vagy barnacukorban.
Tegyük a gömböket sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm-re egymástól. 160 fokon kell sütni 10-15 percig. Kívül ropogjon, de belül legyen krémes.