Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
20 dkg cukor
tej
1 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 ek kakaópor
Recept:
Tegnap gondoltam, összedobok egy kis rágcsálnivalót.
Erre a dekoratív kekszre esett a választásom. Az én ízlésemnek elég szimpla volt, de feltaláltam magam. Egy tábla remek tejcsokit olvasztottam, és a kekszeket félig belemártogattam. A dermedést meg sem várva vetettük rá magunkat…
A kakaópor kivételével –és annyi tejjel, hogy összeálljon -összegyúrjuk a tészta alapanyagait.
Két egyenlő gombócra osztjuk, majd az egyik adaghoz hozzágyúrjuk a kakaóport.
Mindkét adagot lisztezett deszkán egyforma méretűre, és kb fél cm vastagra kinyújtjuk. Egymásra fektetjük a kakaóst és a sárgát, sodrófával még nyújtjuk egy kicsit együtt a kettőt, hogy összetapadjanak, majd feltekerjük, mint a palacsintát.
Késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, viszonylag távol egymástól, mert nőnek.
190 fokon sütjük kb 15-20 percig. Vigyázni kell, nehogy megbarnuljanak!
Egy kis csokiba mártogatva izgalmasabbak!