Hozzávalók:
2 főre:
10 csirkeszárny
1 tk fűszerpaprika
1 tk szerecsendió
1 tk cayenne bors
1 mokkáskanál tört feketebors
1 tk só ízlés
Kb. 2 evőkanál étolaj
Mártás
1 fej vöröshagyma
4 dl kóla
1 babérlevél (lehetőleg friss, de a szárított is megteszi)
1 dl ketchup
2 evőkanál jófajta szójaszósz (pl. Kikkoman)
1 teáskanál chiliszósz
1 teáskanálnyi Worcheser szósz
Kevés tört bors
Recept:
Életemben először sütöttem csirkeszárnyat, Fördős Z kólás bbq mártásával locsolgatva sütés közben.
Finom, kissé ragacsos, igazi kézzelevős finomság kerekedett belőle. Sült krumplival az igazi, de mi hősként csak coleslow salátát ettünk hozzá :)
A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjuk le. A fűszereket keverjük össze egy tálban annyi étolajjal, hogy kenhető pasztává váljon, majd kenjük be vele a csirkeszárnyakat.
Tegyók sütőpapírral bélelt tepsire, és alufóliával fedjük be. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
Ezalatt elkészítjük a mártást, lásd lejjebb.
A 40perc elteltével vegyük ki a tepsit, távolítsuk el a fóliát. A szárnyakat kenjük át vékonyan a kólás szósszal, majd toljuk 180 fokos sütőbe, fólia nélkül immár. 10-15 percig süssük, én ezalatt még kenegettem az „áldással”.
A szószhoz vágjuk apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsuk meg.Öntsük rá a kólát, majd kezdjük forralni, míg a felére redukálódika folyadék. Ekkor dobjuk bele a babérlevelet.Ha a harmadára sűrűsödött, adjuk hozzá a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljuk jól össze
Szűrjük át egy szűrőn. A kész husi mellé adhatjuk mártogatósnak is!