Csokis diós pitetorta recept

  • Csokis diós pitetorta recept
  • Csokis diós pitetorta recept

Csokis diós pitetorta recept  Csokis diós pitetorta recept  

Hozzávalók:

tészta:
12 dkg vaj
1 evőkanál cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 tojás sárgája
pici víz

töltelék:
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 púpos evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
3 tojás sárgája
3 tojásfehérje (a megmaradt tojásfehérjével együtt)
csipet só a fehérjéhez
5 dkg mazsola, aszalt barack vegyesen

Recept:

Kis kármentés. A karácsonyról maradt diót és aszalt barackot használtam fel a sütihez.
Ok, lapos, de milyen legyen egy pitertorta?

A tésztához a vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral, adjuk hozzá a sárgáját, a vizet és gyúrjuk gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává.
Tegyük a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.

A diót, a mazsolát, a barackot daráljuk le. A tojások sárgáját keverjük jó habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a kakaóport. A tojások fehérjét egy pici sóval jó habosra keverem, apránként keverjük hozzá a darált „dolgokat„.
Ezután lazán forgassuk össze a csokis részt a habos dióval.

A tésztát nyújtsuk ki és szépen egyengessük bele egy pitetorta formába. Tegyünk bele sütőpapírt, ebbe babot vagy rizst nehezéknek, és süssük elő a tésztát előmelegített 180 fokos sütőben. A bab/rizs azért szükséges, hogy a tészta pereme ne konyuljon le.

15 perc múlva vegyük ki a nehezéket és a papírt, majd öntsük bele a krémet. Süssük tovább addig, míg a krém megszilárdul kissé.
Porcukorral hintettem sütés után.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*