Cseresznyés csokis szelet recept

  • Cseresznyés csokis szelet recept
  • Cseresznyés csokis szelet recept

Cseresznyés csokis szelet recept  Cseresznyés csokis szelet recept  

Hozzávalók:

Tészta.
20 dkg liszt
18 dkg porcukor
1 csomag sütpor
fél dl olaj
fél dl tej
1 tojás
2.5 dl natúr joghurt
2.5 dkg kakaópor
10 dkg aszalt cseresznye+a tetejére néhány szem

máz:
1ek olaj
15 dkg keserű csoki

Recept:

Vettem egy jó adag aszalt fekete és piros cseresznyét. Gondolkodtam, hogyan használjam fel,  mielőtt csak úgy bekapkodom magában :)

Gondoltam, ezt az egyszerű kevert csokis sütit milyen remekül feldobná. És tényleg! A puha piskótában megbújó izgalmas cseresznyeszemek és a keserű csokimáz a tetején remek összhangban vannak!

Vajazzunk ki vékonyan és liszttel szórjunk meg egy 20×30 cm-es tepsit – ez a sütemény leragadását hivatott megakadályozni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A piskóta hozzávalóit habverővel keverjük ki, hogy egynemű tésztát kapjunk. Adjuk hozzá a cseresznyét,és keverjük jól el. Simítsuk a tepsibe és tegyük a meleg sütőbe.

Kb. 20-25 perc alatt lesz kész, tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, borítsuk ki, és az addigi alsó részt vonjuk be  a mázzal, mert az szép egyenes.

A mázhoz a csokit az olajjal vízfürdőn vagy a mikró alacsony fokozatán olvasszuk meg, és simítsuk a piskóta tetejére. Amíg nem szilárdul meg, szórjuk meg a maradék aszalt cserivel. Szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk!

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*