Hozzávalók:
Tészta.
20 dkg liszt
18 dkg porcukor
1 csomag sütpor
fél dl olaj
fél dl tej
1 tojás
2.5 dl natúr joghurt
2.5 dkg kakaópor
10 dkg aszalt cseresznye+a tetejére néhány szem
máz:
1ek olaj
15 dkg keserű csoki
Recept:
Vettem egy jó adag aszalt fekete és piros cseresznyét. Gondolkodtam, hogyan használjam fel, mielőtt csak úgy bekapkodom magában :)
Gondoltam, ezt az egyszerű kevert csokis sütit milyen remekül feldobná. És tényleg! A puha piskótában megbújó izgalmas cseresznyeszemek és a keserű csokimáz a tetején remek összhangban vannak!
Vajazzunk ki vékonyan és liszttel szórjunk meg egy 20×30 cm-es tepsit – ez a sütemény leragadását hivatott megakadályozni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A piskóta hozzávalóit habverővel keverjük ki, hogy egynemű tésztát kapjunk. Adjuk hozzá a cseresznyét,és keverjük jól el. Simítsuk a tepsibe és tegyük a meleg sütőbe.
Kb. 20-25 perc alatt lesz kész, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, borítsuk ki, és az addigi alsó részt vonjuk be a mázzal, mert az szép egyenes.
A mázhoz a csokit az olajjal vízfürdőn vagy a mikró alacsony fokozatán olvasszuk meg, és simítsuk a piskóta tetejére. Amíg nem szilárdul meg, szórjuk meg a maradék aszalt cserivel. Szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk!