Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl Coca Cola
1 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg barnacukor
3 tojás
Vanilin komplett
35 dkg liszt
5-8 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor töménységégéhez mérten)
Fél csomag sütőpor
10 dkg apróra vágott csoki
A mázhoz:
5 dkg vaj
fél dl Coca Cola
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
Vanilin komplett
Recept:
Egyszerű, kavarós sütemény. Bár kólával készül, az íze egyáltalán nem érződik a süteményben. Egy jó csokis-kakaós piskóta mázzal.
A vajat , a tojásokat és a cukrokat keverjük habos krémmé.
A lisztet keverjük össze a kakaóporral és a sütőporral.
Elegyítsük a tojásos krémet, a lisztes keveréket, a tejet és kólát, keverjük homogénné habverővel.
Végül forgassuk a masszába a csokoládédarabkákat.
Az így kapott tésztát öntsük sütőpapírral bélelt aljú kapcsos tortaformába (én 24 cm-esben sütöttem).
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük körülbelül egy órát. Ha a teteje megkapódna, mérsékeljük a meleget.
Tűpróbával ellenőrizzük az elkészültét.
A máz hozzávalóit öntsük egy lábosba, és állandó kavarás mellett forraljuk fel. A forrás után még főzzük 3-4 percig.
A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát, fordítsuk fejre, hogy a sima fele legyen felül. Húzzuk le a sütőpapírt és öntsük nyakon a meleg mázzal.