Colin Firth kókusztorta recept

  • Colin Firth kókusztorta recept
  • Colin Firth kókusztorta recept
  • Colin Firth kókusztorta recept

Colin Firth kókusztorta recept  Colin Firth kókusztorta recept  Colin Firth kókusztorta recept  

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
8 evőkanál cukor
1 ek keményítő
1 evőkanál kókuszreszelék
Krém:
6 dl tejszín
1 dl tejföl
2 zacskó zselatinfix
kókuszaroma
5 dkg kókusztejpor
1 doboz kókuszkrém
kókuszreszelék

Recept:

A tortát lánybúcsúra sütöttem, Colin Firth-rajongó menyasszonynak. A fényképet ehető ostyára készítettük.

Ügyeljünk arra,hogy a kép a fogyasztás előtt legkorábban két órával kerüljön fel a  torta tetejére, mert hamar átázik. Ez nagyban függ a krém nedvességtartalmától, tapasztalataink szerint azonban zselatinos tejszínkrém használata esetén kibírt egy napot.

Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
8 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A liszttel elkevert keményítőt és sütõport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze. Óvatosan keverjük hozzá a  kókuszreszeléket is.

Sütőtepsink  (ez jelenleg A4 méretű) aljára tegyünk sütőpapírt.

Öntsük bele a tésztát, egyengessük el a tetejét, majd toljuk a sütőbe. Ha felemelkedett a piskóta, mérsékeljük a meleget 160 fokra. Ne nyitogassuk az ajtót, csak a sütés vége felé egy tűpróba erejére.

Ha kész, vegyük ki,hagyjuk hűlni, majd borítsuk porcukorral szórt felületre, hogy ne ragadjon le.  Hántsuk le róla a sütőpapírt.
Óvatosan vágjuk ketté  vagy háromfelé, és töltsük be a krémmel.

A krémhez a tejszínt verjük habbá (Alföldi tejszínt ne vegyünk!!!). Keverjük hozzá a tejfölt, a kókuszkrémet és – tejport, az aromát és a zselatinfixet.

Vonjuk be a tortát a maradék krémmel. Az oldalát kókuszreszelékkel díszítettem.
Helyezzük a tetejére a képet, simítsuk el óvatosan és habcső segítségével díszítsük a  szélét. Ennek nemcsak esztétikai szerepe van, a kép rögzítését is segíti.

Kókuszkrémet és -tejport a Nagycsarnok Ázsia bt-jében vásárolhatunk. Az előbbi egy intenzív ízű, folyós, édes szirup, így cukrot nem igényel a krém külön.

(A grafikáért hála dr.sabotage-nak.)

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

2 hozzászólás: “Colin Firth kókusztorta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*