Hozzávalók:
20 dkg zabfalatok édes keksz
8 dkg vaj
5 dl tejszín
0,5 kg túró
2 zacskó zselatin
Porcukor
2 zacskó gyümölcszselé
3 evőkanál kristálycukor
1 őszibarack konzerv
Recept:
Könnyű, nyári csemege szinte sütés nélkül.
A kekszalaphoz ledarálom a kekszet és összekeverem olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélel 23 cm-es tortaforma aljába nyomkodom a masszát és 200 fokos sütőben kissé átsütöm (5-10 perc, amíg kicsit megkeményedik)
A túrót kikeverem ízlés szerinti porcukorral, elkeverem a felvert tejszínhabbal és a kevés vízben feloldott, melegített (de nem forralt) zselatinnal. A krémet a kekszalapra simítom. Megvárom, míg annyira megdermed, hogy a tetejére helyezett barack ne süllyedhessen le, majd szépen kirakom barackszeletekkel.
A tortazselét a cukorral a zacskón levő utasítás szerint elkészítem, és a barackra öntöm. Hűtőben dermesztem másnapig.