Battenberg süti recept

  • Battenberg süti recept

Battenberg süti recept  

Hozzávalók:

15 dkg vaj
17 dkg cukor
3 simára kevert tojás
1 van. cukor
1/2 sütőpor
6 dkg darált mandula
22 dkg liszt
kevés meggylé málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték
sárgabaracklekvár
fehér marcipán a bevonáshoz

Recept:

A csinos vendégváró…

Egy közepes, kb.. 25×20 cm tepsit vajazunk, lisztezünk.

Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit.
Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a van. cukrot is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg előkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínrűe színezzük és a tepsi másik felébe öntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.

Mindkét színű tésztát hosszában két –két csíkra felvágjuk.
A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze.

Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt szépen ráhelyezzük, eligazítjuk. Én a fotón látható sütit marcipán helyett fondanttal burkoltam.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*