Hozzávalók:
A barna tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
vaníliáscukor
3 tojás
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
reszelt citromhéj
A sárga tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
fél csomag sütőpor
2 tojás
1,5 dl olaj
400 gramm sárgabarack konzerv
1 ek citromlé
vaníliáscukor
A mázhoz, töltelékhez:
30 dkg bevonócsoki
2 evőkanál olaj
30 dkg baracklekvár
Recept:
Ez a süti Rita barackos muffinjának és a sakkmatt szelet házasságából született.
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A barna tészta elkészítéséhez a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem, majd hozzákeverem a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval, majd nagyon óvatosan – hogy ne törjön – a masszához keverem.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (én 40*30-asban sütöttem) öntöm, majd az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm a tűpróba sikerültéig. Amíg sül, a sárga tésztához a barackot leturmixolom. A levét jól megiszom…
A lisztet, cukrot , vaníliás cukrot és sütőport összekeverem, beleütöm a tojást, beleöntöm az olajat, a citromlevet és a barackot és jól kikeverem. Ezt is sütőpapíros tepsiben megsütöm az előző tésztához hasonlóan.
Ha készen van a két tészta, elvágom őket a rövidebb oldaluknál függőlegesen, azaz a vastagsága marad, de négy 40*15-ös darabot kapok. Az első barna lapot megkenem lekvárral, ráhelyezem a sárga tésztát. Azt is megkenem, jöhet a barna megint. Ismét lekvár és újra fehér tészta.
Egy tálcát teszek a tetejére és kézzel lenyomom, bő 5 percig tartva.
A csokit gőz fölött az olajjal lassan megolvasztom és szépen öntve, bevonom vele a sütit.
Szia,
milyen bevonót használsz? Köszönöm.
Szia,
Bármelyik tortabevonó megfelel a célra.
Zsófi
Értelemszerűen a barna tésztába mondjuk a liszttel együtt belekeverjük a kakaót is. Ez kimaradt. Amúgy nagyon tetszik a recept, ki fogom próbálni!
Jaj, köszönöm, javítom is!