Hozzávalók:
1 konzerv sárgabarack vagy
30 dkg friss gyümölcs
1 alma
kis citromlé
2 tojás
5 dkg nádcukor
2 ek étkezési keményítő
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
csipet só
1,5 dl tejszín
10 dkg vaj
2 tojás
vaj az edény kenéséhez
Recept:
Isteni finom omlós tészta alatt megbújó karamellizált gyümölcsök. Egy finom leves után kiváló második fogás.
Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, vágjuk szeletkékre és kis nádcukorral, citromlével pároljuk meg, hogy ne legyen kemény. Ha kész, vegyítsük el a barackokkal, szórjuk meg keményítővel és cukorral, forgassuk össze kissé.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Az ovális kerámiaformát vajazzuk ki.
Szorosan egymás mellé rakjuk bele a barackokat felfelé, és melléjük helyezzük el az almaszeleteket.
A lisztet, a sót és a sütőport egy tálba szitáltam. A tojásokat a cukorral és a vajjal robotgéppel 4-5 perc alatt habosra kevertem, majd több részletben belekanalaztam a lisztet és a tejszínt. Összegyúrtam.
A gyümölcs tetejére kis gombócokat formáltam belőle, majd 40 percig sütöttem.