Hozzávalók:
2 személyre:
4 szelet csirkemell
bors
só
7-8 szem aszalt szilva
2 tojás
olaj a sütéshez
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
5-6 evőkanál liszt
Recept:
A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk fél órán át. Szeletenként 2-3 aszalt szilvával megtöltjük, feltekerjük a husit és jó szorosan, mint egy szaloncukrot folpackba csomagoljuk őket, majd bő, forrásban levő vízbe helyezzük és 10 percig főzzük a batyukat.
Kivesszük a vízből, és a kihűlés után panírozzuk be a tekercseket. Lisztbe forgassuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban, forgatva süssük aranybarnára őket. Az olaj mindenképpen legyen forró, próbaképpen az egyik hús csücskét lógassuk bele a zsiradékba, ha fortyog és bugyborékok keletkeznek körülötte, akkor a hőmérséklete megfelel a sütésre.
Köretként mazsolás rizst, burgonyapürét ajánlok.
nagyon tetszik :)
És milyen finom :) Érdemes kipróbálni!