Hozzávalók:
3-4 főre:
4 adag salátalevél
10 dkg feta sajt
olívaolaj
1 pohár natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
fél kávéskanál pirospaprika
olajbogyó
fél kg sertésszűz
bors
1 kaliforniai paprika
Recept:
Húsimádóknak dedikálva…
A szüzet megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és ujjnyi szeletekre vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk, egy órát állni hagyjuk. Serpenyőbe kevés olajat öntve, forgatva megsütjük a hússzeleteket.
Nem tart sokáig, a sertésszűz hamar átsül.
A salátaleveleket (én csomagoltat használtam) tálra rendezzük, apróra vágott kaliforniai paprikával, fetakockákkal és olajbogyóval megszórjuk, kevés olívaolajjal megspricceljük
A joghurtba keverjük az átnyomott fokhagymát és a paprikát, illetve ízlés szerint sót, majd a salátára kanalazunk belőle.
A tál tetejére ültetjük a hússzeleteket és tálalhatunk!