Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
2 kg alma
kevés citromlé
ízlés szerint cukor
1 vaníliás pudingpor
fahéj
Recept:
Leheletvékony omlós tészta dús almatöltelékkel.
Készítsük el a tésztát a hozzávalókból és annyi tejfölből, hogy könnyen gyúrható legyen.
Válasszuk ketté, és egyik felét tapicskoljuk be egy kb 28*35 cm-es tepsibe. Szurkáljuk meg villával, majd toljuk be a 190 fokra előmelegített sütőbe, és süssük addig, míg színt kap.
Az almákat reszeljük le. locsoljuk meg citromlével, keverjük el cukorral, fahéjjal és a pudingporral (főzős!).
Halmozzuk rá és simítsuk el szépen az első tésztalapon, majd helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.
Tetejét megkenhetjük felvert tojással. ezt én megszórtam egy kis fahéjas cukorral is. Süssük aranysárgára.