Hozzávalók:
3-4 személyre
salátalevél
3 paradicsom
1 kígyóuborka
2 kis fej lilahagyma
3 tojás
30-40 dkg csirkemell
1 dl szójaszósz
2 evőkanál méz
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
bazsalikomlevél
olívaolaj
Recept:
Könnyű, nyári salátaebédnek ajánlom.
A csirkemellet vágjuk apró kockákra, és pácoljuk be fél órára a szójaszósz és méz keverékébe.
A tojást mossuk meg, és főzzük meg a forrástól számított 4 percig. Fosszuk meg héjától.
A salátaleveleket szintén öblítsük el, szárítsuk meg. Az uborkát és a lilahagymát hámozzuk meg, és vágjuk apró darabokra. A paradicsomot mosás után daraboljuk fel.
A csirkemellet kevés olívaolajon süssük pirosra.
A joghurtot keverjük el zúzott fokhagymával, sóval, apróra vagdalt bazsalikomlevéllel.
A salátára tegyük rá a többi zöldséget, a feldarabolt keménytojást, végül a húst. Öntözzük meg a mártással.
Jó étvágyat!