Hozzávalók:
túróréteg:
50 dkg túró
10 dkg krémsajt
1,5 dl tejszín
porcukor
citromhéj vagy citromos cukor
csokis réteg:
10-15 dkg étcsoki
10 dkg mogyoró
0,5-0,7 dl tejszín
karamell réteg:
15 dkg cukor
2 dl tejszín
Recept:
Hipphopp összedobható – szerintem isteni- édes-friss nyalánkság.
4 közepes adag pohárkrém jön ki ekkora mennyiségből
A túrókrémhez a tejszínt habbá vertem és összekevertem a krémsajttal,a túróval (én sovány, darabos túrót használtam) , porcukorral – kóstolgassuk bátran, és a citromos cukorral. utóbbit nagyáruházakban lehet kapni, csomagolása hasonló a vaníliás cukorhoz, de zöld. Ennek híján kezeletlen héjú citrom héját keverjük hozzá.
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ekkor fortyogni kezd, de ne ijedjünk meg, takarékon olvasszuk össze, majd hűtsük le.
A csokit törjük össze, és a tejszínnel tegyük mikrózható tálba. 300 watton melegítsük össze, ki-kivéve időközben és átkeverve, vigyázzunk, hogy a csoki ne kapjon oda. Ha kész, tegyük bele a darabokra tört -bokor- mogyorót.
Nincs más hátra, mint egymásra kanalazni őket, a készítés sorrendjében. Jól hűtsük be, és ehető!
Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánok Neked!!! Nagyon guszta a kehely!!!
Puszi,
Kriszti