Hozzávalók:
12 réteslap
4 nagy tojás
3 pohár cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 pohár natúr joghurt
1,5 pohár étolaj
1,5 pohár gríz
1 csomag sütőpor
1 üveg meggybefőtt
1 doboz barackbefőtt
Recept:
Ismét egy gyorsan összeállítható, finom, gyümölcsös sütemény.
A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, az olajat, a grízt, és a sütőport keverjük össze, mértékegységül használva a joghurt poharát.
Az első réteslapot terítsük ki, kenjük meg vékonyan ezzel a krémmel. Tegyük a rá a következő lapot, és ismételjük. Így járjunk el további két lappal. Összesen négy réteslap feküdjön egymáson. A negyediket megkenve szórjuk meg jól(!) lecsöpögtetett meggybefőttel és apróra vágott barackkal.
Tekerjük jól fel, és fektessük vajazott tepsibe.
Készítsünk három ilyen tekervényt, helyezzük szorosan egymás mellé őket, tetejüket kenjük meg a maradék krémmel. 160 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük aranyszínűre.
Porcukorral megszórva tálaljuk.