Banánkenyér recept

  • Banánkenyér recept
  • Banánkenyér recept

Banánkenyér recept  Banánkenyér recept  

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
egy teáskanál fahéj
13 dkg vaj
18 dkg cukor
2 tojás
2 banán
2 evőkanál joghurt

Recept:

A túlérett banánok remek felhasználási módja, ha az ember banánkenyeret süt. Férjem szerint régen lehetett kapni kész „bolti” változatot, ez a recept szinte ugyanaz.

A banánt vetkőztessük le, majd villával alaposan nyomjuk össze. Adjuk hozzá a tojást, a vajat, a joghurtot, majd jól keverjük ki. Ha egynemű, keverjük hozzá a többi alapanyagot. Cukor helyett használhatunk mézet is.

Sütőpapírral bélelt szögletes (kenyér)formában süssük, 170 fokra előmelegített sütőben. Durván 50 perc-egy óra lesz a sütési idő.

Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

Izgalmas lehet még aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, csokidarabokkal dúsítani a tésztát.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*