Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
egy teáskanál fahéj
13 dkg vaj
18 dkg cukor
2 tojás
2 banán
2 evőkanál joghurt
Recept:
A túlérett banánok remek felhasználási módja, ha az ember banánkenyeret süt. Férjem szerint régen lehetett kapni kész „bolti” változatot, ez a recept szinte ugyanaz.
A banánt vetkőztessük le, majd villával alaposan nyomjuk össze. Adjuk hozzá a tojást, a vajat, a joghurtot, majd jól keverjük ki. Ha egynemű, keverjük hozzá a többi alapanyagot. Cukor helyett használhatunk mézet is.
Sütőpapírral bélelt szögletes (kenyér)formában süssük, 170 fokra előmelegített sütőben. Durván 50 perc-egy óra lesz a sütési idő.
Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.
Izgalmas lehet még aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, csokidarabokkal dúsítani a tésztát.