Szezámkeksz recept

  • Szezámkeksz recept
  • Szezámkeksz recept

Szezámkeksz recept  Szezámkeksz recept  

Hozzávalók:

25-30 szezámkekszhez:
20 dkg szezámmag
2 tojás fehérje
6 dkg vaj
6 dkg liszt
10 dkg cukor
1 ek méz
csipet só
Kevés olaj

Recept:

Illeskrisz receptje alapján készült, bár nekem picit több cukor és méz került bele, mert mi elég édesszájúak vagyunk.

Szórjuk teflon serpenyőbe a szezámmagot, majd állandóan kevergetve, szárazon pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki.
A fehérjéket,a vajat, a sót, cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szezámmagot.

Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, majd rakjunk diónyi halmokat a szezámos masszából.

Kanalunkat olajba mártva, a kanál domború felével lapítsuk ki a kekszeket, majd 170 fokos előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt süssük aranyszínűre a szezámos tallérokat.

Kihűlés után finom ropogós tallérokat majszolhatunk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*