Hozzávalók:
25-30 szezámkekszhez:
20 dkg szezámmag
2 tojás fehérje
6 dkg vaj
6 dkg liszt
10 dkg cukor
1 ek méz
csipet só
Kevés olaj
Recept:
Illeskrisz receptje alapján készült, bár nekem picit több cukor és méz került bele, mert mi elég édesszájúak vagyunk.
Szórjuk teflon serpenyőbe a szezámmagot, majd állandóan kevergetve, szárazon pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki.
A fehérjéket,a vajat, a sót, cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szezámmagot.
Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, majd rakjunk diónyi halmokat a szezámos masszából.
Kanalunkat olajba mártva, a kanál domború felével lapítsuk ki a kekszeket, majd 170 fokos előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt süssük aranyszínűre a szezámos tallérokat.
Kihűlés után finom ropogós tallérokat majszolhatunk.