Hozzávalók:
2,5 dl finomliszt
2,5 dl rétesliszt
1 sütőpor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3 dl cukor
3 dl tej
10 ek lekvár
töltelék:
20 dkg étcsokoládé
8 ek lekvár
Máz:
15-20 dkg csoki vagy csokimáz
Recept:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Az alapja egy egyszerű kevert tészta, szinte még habverő sem kell hozzá. Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 25×35 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. Nem csalás, nem ámítás, a tésztába is kell lekvár! Én ismét Apukám csodás szilvalekvárját használtam.
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is. Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát :)
Szia ! Nagyon tetszik a recept, – épp most kezdtem ( volna ) sütni, de közben felmerült bennem egy kérdés : tojás nem kell a tésztájába ? Üdv. : Ágnes
Szia! Nem kell bele tojás, ez tuti! Jó sütést!
Zsófi