Hozzávalók:
6 evőkanálnyi tejszín
2 evőkanál cukor
2 zacskó vaníliás cukor
6 tojás
csipetnyi só
2 zacskó vaníliás cukor
2-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 evőkanál keményítő
reszelt citromhéj
Recept:
Habos, könnyű, madártejre hajazó ízvilággal….
A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Ez lesz a “szaft” a galuska körül. A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgákat a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Egy csipet sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, a maradék cukorral tovább verjük.
Óvatosan, kézi erővel hozzákeverjük a habos tojássárgáját, majd egy evőkanálnyi keményítővel elvegyítjük. Egy tűzálló formába három-négy nagy habgaluskát szaggatunk, melléöntjük a kihűlt vaníliás édes tejszínt és forró, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben, mert összeesik!