Hozzávalók:
2 személyre:
4 szelet sertéskaraj
só
bors
sertészsír vagy olaj a sütéshez
1 kisebb kígyóuborka
majonéz
1-2 kanál tejföl
Recept:
Egyszerű,de nagyszerű.
A húst fólia alatt klopfoljuk ki és szórjuk meg borssal. Forrósítsunk kevés olajat vagy zsírt és pirítsuk fehérre hús mindkét oldalát. Sózzuk meg ízlés szerint és kevés vízzel vagy húslevessel felöntve fedő alatt kis lángon pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.
A salátához a megmosott uborkát hámozzuk meg, majd sajtszeletelővel hosszában vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk és egy fél óra pihentetés után a levét leöntve keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű tejfölös majonézzel.
Halmozzuk tányérra, helyezzük rá a hússzeleteket és frissen fogyasszuk.