Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg vaj
10 dkg csoki
1 ek cukrozatlan kakaópor
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Töltés, díszítés:
20 dkg lekvár
pici rum
2 tábla csoki
5 dkg vaj
Recept:
Finom, könnyű, csokis torta, dekoratív dísszel, amit előző nap érdemes megcsinálni.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá csipet só hozzáadásával.
A csokit olvasszuk fel a vajjal együtt. A vajas csokihoz adjuk hozzá a sárgáját és a cukrot, majd verjük jól fel.
A fehérjéhez óvatosan adjuk hozzá, és szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet és kakaóport, majd óvatosan forgassuk bele.
A kapcsos (24 cm) tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és előmelegített, 170 fokos sütőben lassan süssük meg a tortát. Ez kb. 45-50 perc lesz. tűpróbával ellenőrizzük a tészta állapotát.
Vágjuk ketté, töltsük meg a rummal elkevert, forró lekvárral, majd a tetejét is húzzuk át vele, és tegyük rá a csokidíszt.
A díszhez a csokit olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett. Ha a csoki olvadós, lágy fajta(Milka), a vajat hagyjuk el.
A kapcsos tortaforma alját béleljük ki „pufifóliával” (bonbonok dobozában található pl.). erre kenjük a csokit, dermesszük meg, majd óvatosan húzzuk le róla a fóliát. Nagyon dekoratív!