Hozzávalók:
7.5 dkg finomliszt
4 dkg rizsliszt
3.5 dkg keményítő
5 dkg cukor
1 tojás
0.9 dl tej
1 ek olaj
Recept:
Sajnos mániákus gasztro-böngésző vagyok. Ha valaki megnézné az internetes keresés előzményeimet, szinte csak gasztronómiai témával találkozna.
Ebbe a csodába egy külföldi oldalon botlottam bele.
Önmagában is nagyon finom, kellemesen édeskés, ropogós csemege, de akár díszítésnek is megállja a helyét.
Elkészítése nagyon egyszerű, az összes hozzávalót keverjük össze egy robotgép vagy botmixer segítségével.
Tegyük egy habzsákba vagy műanyag tasakba a tésztát, a zacskó sarkára vágjunk pici nyílást. Közepes lángon tegyünk felmelegedni egy serpenyőt. A serpenyőbe „írjunk” a zacskóval.
Amikor elkezd színesedni a csipkénk széle, műanyag eszközzel óvatosan nyúljunk alá és tekerjük fel palacsintává.