Hozzávalók:
20 dkg tejpor
10 dkg olvasztott vaj
0.6 dl víz
10 dkg porcukor
8 dkg kókuszreszelék
45 szem mandula
A panírozáshoz:
kókuszreszelék
Recept:
Igen egyszerűen elkészíthető édesség, mint egy kis hógolyó. Nálam idén ez volt a karácsonyi sütirepertoár egyik darabja.
A héjas mandulát dobjuk lobogva forró vízbe egy néhány másodpercre. Ez a művelet a blansírozás, segít a héjtól megszabadulni. A leszűrt, kihűlt manduláról ezután könnyűszerrel lesegíthetjük a „kabátot”.
Forró serpenyőben rázogatva kissé pirítsuk is meg a szemeket.
A vízből és cukorból főzzünk szirupot. Keverjük bele a kókuszreszeléket, a tejport és az olvasztott vajat, és jól keverjük el. Hűtsük be. Egy óra múlva a gyúrjunk golyókat, melyek közepébe tegyük a mandulaszemeket.
Forgassuk őket kókuszba.