Püspökkenyér recept

  • Püspökkenyér recept
  • Püspökkenyér recept

Püspökkenyér recept  Püspökkenyér recept  

Hozzávalók:

6-7 tojásfehérje
8 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
10 dkg vegyes mag (mandula, dió, pekándió, stb)
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg mazsola

Recept:

A megmaradt tojásfehérjék örök kármentője a püspökkenyér. Ez a recept szerintem úgy jó, ahogy van, puha, finom, dús.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatunk 12 dkg cukrot.

A magokat, csokit apróra vágom, összekeverem a liszttel.

Óvatosan belekeverjük a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon  25- 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Kihűlve be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*