Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
8 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
10 dkg vegyes mag (mandula, dió, pekándió, stb)
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg mazsola
Recept:
A megmaradt tojásfehérjék örök kármentője a püspökkenyér. Ez a recept szerintem úgy jó, ahogy van, puha, finom, dús.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatunk 12 dkg cukrot.
A magokat, csokit apróra vágom, összekeverem a liszttel.
Óvatosan belekeverjük a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 25- 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Kihűlve be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.