Hozzávalók:
1 csomag ostya (nálam 7 db 15*20cm-es mennyiségre lett elég)
20 dkg sűrített tej
10 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
5 dkg durvára vágott pörkölt mogyoró
Recept:
Finom, ropogós édesség. Sütés nélkül elkészíthető, ami ebben a nyári kánikulában jól jön!
Elkészítéséhez a sűrített tejet, a vajat és az étcsokoládét kis lángon, kevergetve főzzük, míg a csokoládé teljesen elolvad.
Ezután hűtsük ki a krémet. Az ostyalapokat 1 kivéáltelével, 3-3 evőkanál csokikrémmel megkenjük. A kimaradó krémet félretesszük.
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra törjük akár egy kúsklopfoló segítségével.
A lapokat egymásra helyezzük és nehezékkel le kellene nyomatni, de nekem ez nem sikerült, mert a súly hatására a lapok elcsúsztak egymáson. A krém megítélésem szerint elég ragadós, így simán összetapadtak egy óra alatt a rétegek szépen.
1 óra múlva a maradék krémmel megkenjük a sütemény tetejét és megszórjuk a durvára vágott pörkölt mogyoróval.