Hozzávalók:
olaj
kis fej vöröshagyma
2 kis konzerv paradicsom
egy csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
oregano
bazsalikom
rozmaring
2 gerezd fokhagyma
só
1 leveskocka vagy húsleves
Vajgaluskához:
4dk vaj
1 tojás
liszt
Recept:
Isteni fűszeres leves, azok is imádni fogják, akik nincsenek oda a paradicsomért!
Hámozzuk meg és vágjuk nagyon apróra a hagymát.
Kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a megmosott, szintén felaprított petrezselymet és zöldpaprikát. Futtassuk meg ezeket is.
Öntsük hozzá paradicsomkonzerveket, és higítsuk a leveskockából főzött (vagy már kész) húslevessel ízlés szerint.
Sózzuk és szórjunk a levesbe porított bazsalikomot, oreganot, rozmaringot, ill. akinek van otthon, friss leveleket vagdalhat bele, valamint 2 gerezd préselt fokhagymát.
Főzzük bő fél órát, végül botmixerrel vagy turmixgéppel homogenizáljuk levesünket. A krémes levesbe én vajgaluskákat szaggattam, amit addig főztem lassú tűzön, amíg megpuhultak.
A galuskához 4 dg szobahőmérsékletű vajat keverjünk ki habosra.
Adjunk hozzá 1 egész tojást, egy csipet sót, és dolgozzuk össze 4 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe.
Forrón, reszelt sajtra öntve tálaljuk.