Napraforgómagos háromszögek recept

  • Napraforgómagos háromszögek recept
  • Napraforgómagos háromszögek recept

Napraforgómagos háromszögek recept  Napraforgómagos háromszögek recept  

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 g só
20 g élesztő
1 nagy evőkanál tejföl
30 g puha vaj
2 dl tej
1 dl víz
napraforgómag a szóráshoz

Recept:

Ha géppel dagasztjuk, a nedves hozzávalókat tegyük az üst aljába, és erre kerüljenek a szárazanyagok, majd dagasztassuk meg a  készülékkel a tésztát.

Ha kézzel dolgozunk, a tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen.

  1. A lisztet öszekeverjük a  sóval, belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
  2. Az egészet összegyúrjuk, majd ha már kicsit összeállt a tészta, beletesszük a puha vajat, majd ezzel együtés kidagasztjuk a tésztát.
  3. Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, majd 10 db gombóccá formázzuk. Ezeket 10 percet pihentetjük, hogy könnyen formázhatóvá váljanak.
  4. Ezután megformázzuk háromszögnek őket, kenjük le a tetejüket vízzel,  és  napraforgómaggal szórjuk meg.
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, és hagyjuk kelni 30-40 percig.
  6. 210 fokra előmelegítjük a sütőt. A sütő aljába tegyünk vizet , hogy párás közegben süthessük a háromszögeket.
  7. Nálam 25 perc alatt sültek aranybarnára, de ez sütőfüggő.
  8. Rácson hűtsük a kész pékárut.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*