Hozzávalók:
15 dkg margarin, 15 dkg mogyoró, 2 evőkanál olívaolaj, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 tábla fehércsoki, 3 tojás
10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, fél zacskó sütőpor, csipet só, 5 dkg csokidarabka, 15 dkg keserűcsoki, kevéske olaj
Recept:
Macikonyha mogyoróvajas fehércsokis brownie-jára fájt a fogam, de nem kaptam mogyoróvajat.
Úgy véltem, ez nem akadály, veszek sótlan mogyorót, majd „köpülök” magam. Ezt sem sikerült beszereznem, így egy zacskó sós mogyoróval tértem haza. Nem szegte kedvem, beáztattam. Leszűrtem, megtörölgettem. Darálógépbe tettem az olívaolajjal együtt, és egész jó kis krémem lett.
A margarint és az így nyert „mogyoróvajat” kis lábosban alacsony lángon összemelegítem. Hozzákeverem a kockákra tört fehércsokit, és szépen keverem, míg beleolvad. Ekkor kerül bele a 3 tojat,a cukrok, a lisztek, és sorban az összes hozzávaló. legvégül a csokidarabok. Én ehhez a torta oldalának szórására használható csokidarabkákat vásároltam, de nem is kötelező bele, csak ad egy kis „sztracsatellás” vonulatot a sütinek.
Sütőpapírt vágok egy kb 20×24 cm-es tepsi aljába, szépen belesimítom a tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. fél órán át sütöm. Kihűlése után bevonom 15 deka olvasztott, néhány csepp olajjal simára kevert keserűcsokival.