Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2tojássárgája
szükség szerint tejföl
kávéskanál sütőpor
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt
fél liter tej
3 ek cukor
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
10 dkg marcipán
Recept:
Könnyű, omlós pitetorta, édesszájúaknak.
A tésztához a liszttel elkevert sütőport összemorzsoljuk a hideg (!) margarinnal.
A tojássárgájákat és a cukrot hozzáadjuk, majd összeállítjuk a tésztát. Ha száraz, tejfölt adhatunk hozzá. gyorsan dolgozzunk, különben nem lesz olyan omlós.
Ha összeállt, fél órát pihentessük a hűtőben. melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A pudingot főzzük meg a zacskón levő utasítás szerint, majd hagyjuk hűlni.
A tészta felével-háromnegyedével béleljük ki a formánk alját és oldalát, vajazni, lisztezni nem kell, hiszen a tészta elég zsiradékot tartalmaz, nem fog leragadni.
Süssük elő annyira, hogy színt kapjon. A sütés előtt vagy szurkáljuk meg a tésztát sűrűn villával, vagy tegyünk bele sütőpapírt és riszt/babot nehezéknek, hogy ne deformálódjon a tészta, bár nekem a villás szurkálás eddig elegendőnek bizonyult.
Ha megvagyunk az elősütéssel, reszeljük a tészta aljár a marcipánt, kenjük rá a pudingot, majd sorakoztassuk rá a meggyeket. Aki szereti a fahéjt, megszórhatja a meggyszemeket.
A meggy tetejére jöhet a kinyújtott tészta másik fele, ezt már kedvünkre díszíthetjük.
Süssük készre, míg halványbarna színt kap.