Hozzávalók:
kb 30 darabhoz:
4 dl tej
2 tojás
1 zacskó sütőpor
3 dl cukor
6 dl liszt
1,5 dl olaj
40 dkg meggybefőtt
1 tábla csoki
Recept:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A csokit vágjuk apró darabokra, a meggybefőttet csepegtessük le.
A hozzávalókat – a meggy és a csoki kivételével- keverjük jól össze habverővel.
Fakanállal forgassuk bele a csokidarabokat és a meggyet.
A muffintepsi mélyedéseibe tegyünk muffinpapírokat, így mosogatni sem kell, és csinos süteményeket kapunk. Töltsük meg a papírokat 3/4 részig a masszával, és tegyük be a sütő középső részére. Ha a tetejük színesedni kezd, kivehetjük a süteményt.
Porcukorral hintve, meggyszemekkel díszítve tálalhatjuk.
naonfinom!
:-)