Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 tojás
1dl tej
1dl olivaolaj
1 zacskó porélesztő
15 dkg sonka
10 dkg olivabogyó
10 dkg reszelt sajt
2 dkg vaj
só, bors
Recept:
Kankától jött a francia recept.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit vajazzuk ki. Egy szögletes kenyérforma vagy őzgerinc a legalkalmasabb.
A sonkát és az olajbogyót vagdossuk fel apró kockákra, majd forgassuk meg lisztben.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a felvert tojásokat, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejet, az olajat, a sonkákat és a bogyókat. Sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze.
Öntsük bele a tepsibe és simítsuk el a tetejét. Kb. 45 percig kell sütni.
Langyosan fogyasszuk, friss salátával tálaljuk.