Hozzávalók:
10 dkg vaj
18 dk barnacukor
1 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál nescafe
13 dkg liszt (tényleg ennyi!)
1 teáskanál sütőpor
35 g holland kakaó
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg étcsoki
10 dkg darabolt fehércsoki
Recept:
Barbi konyhája oldalán leltem erre a receptre. Ez valami mennyei! Egyre kell csak nagyon figyelni, tényleg be kell tartani a 10 perces sütési időt!
Két adag készült nálunk. Az első kekszeket 10 percig hagytam bent, és hiába olvastam el a leírást, hogy később szilárdul meg teljesen, nem bíztam benne, és a második adagot tovább sütöttem. Kár volt.
Mire az első tepsi teljesen kihűlt, a kekszek krémes-ropogássá szilárdultak. Mennyei az állaga!
A második adag viszont kellemetlenül ropogott, és eltűnt a belsejükből az az olvadós lágyság.
A lisztet keverjük el a sütőporral, a csipet sóval és a kakaóporral.
A 10 dekás étcsokoládét olvasszuk meg. A lágy vajat a barna cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a tojást, a kávét, a vaníliát és keverjük habosra. Jöhet hozzá az olvasztott csokoládé és a szárazanyagok.
Fél órára, de akár g ynapra is a hűtőbe tesszük. diónyi golyókat formáztam, kicsit ellapítottam és Sütőpapiros tepsire tettem őket, egymástól 2-3 cm távolságra. Nekem kb 25 kekszem lett, de nyilván függ a golyók nagyságától.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sülnek.