Marlenka recept

  • Marlenka recept
  • Marlenka recept

Marlenka recept  Marlenka recept  

Hozzávalók:

90 dkg liszt
20 dkg vaj
6 evőkanál méz
30 dkg cukor
2 evőkanál szódabikarbóna
2 kávéskanál ecet
4 egész tojás
3 evőkanál tejföl
Krémhez:
2 konzerv cukrozott sűrített tej (2 *475 g)
30 dkg vaj
15 dkg darált dió
Fél dl konyak vagy rum
További őrölt dió a szóráshoz

Recept:

Életem első marlenkája internetről szedett recept alapján készült. Első nekifutásra  a tésztát kevésnek találtam, ugyanígy a tölteléket. Megtoldva a receptet isteni finom sütit készítettem.

Előző nap készítettem el a karamellt. Ehhez a sűrített tejet bontatlanul egy nagy fazék vízbe feltettem főni és három órán keresztül otthagytam a tűzön. Másnapra szépen kihűlt.
Apropó, sűrített tej: lelőhely ismét a nagycsarnok (Fővám tér) alsó szintjén található Ázsia bt.

A tésztához egy fémtálba tettem a mézet, a cukrot, a vajat, a tojásokat . A fémtál alá helyeztem egy vízzel félig töltött lábost és alágyújtottam. A gőz fölött állandó kevergetés közben besűrítettem a szirupot. A langymeleg sziruphoz tettem az ecetben feloldott szódabikarbónát. Beledolgoztam a  lisztet és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kaptam.
Elvileg pihentetni kell, ám nekem frissen jobban ment  a nyújtás.
6-7 egyenlő részre osztottam és gáztepsi hátán, sütőpapíron sütöttem a lehetőleg nagyon vékonyra (33*33 cm-es lapok lettek) nyújtott tésztát. 180 fokon 5-7 perc alatt lettek készen, enyhe színt kapva.Sütőpapírostól halmoztam egymásra a lapokat és hagytam hűlni.

A krémhez a vajat a konyakkal habosra kevertem, majd beledolgoztam a darált diót és a sűrített tejet. A lapokat egyenletesen megkentem, úgy, hogy a legfelső lapra is került. Ezt megszórtam darált dióval és jól lefóliáztam. Két nap alatt szépen összeért, megpuhult a sütemény.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

6 hozzászólás: “Marlenka

  1. A liszt 90dkg volt a szodabikarbona 2evökanál,tehát ami a receptedben meg van irva.Más recepteket is megnéztem utolag,70dkgliszthez irnak 1evökanállal.A képeden nagyon guszta a süti azért választottam ezt a receptet,meg a mennyiség miatt,mert nagy a család én is mindig dupla adagokat sütök.Bocs, de a süti rendesen büdös volt a sok szodabikarbónától,számunkra ehetetlen.üdv.bobe

  2. Szia!

    Megcsináltam, én tubusos sűrített tejet kaptam, azt tettem befőttes üvegbe és úgy főztem a lábas vízben.Nagyon finom lett!
    Köszönöm a receptet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*