Hozzávalók:
12 dkg rama
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs reszelt héja
10 dkg darált mandula
10 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
csipet só
krém:
3-4 naaagy evőkanál forró narancslekvár
kevés narancslé
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
4 ek cukor
3 zacskó vaníliás cukor
1/2 liter tej
12 dkg vaj
Recept:
A Rama vajas íz reklámjában annyira megfogott az a gusztusos torta képe, hogy nagyon megörültem, amikor a honlapjukon megpillantottam a receptet.
Annyit variáltam csak rajta, hogy meggy- helyett narancslekvárral ízesítettem a piskótát és narancslével locsoltam meg.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljük ki egy 22 cm kapcsos tortaforma alját sütőpapírral.
A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.
A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével és a vajjal , míg jó habos lesz.
Adjuk hozzá a a liszttel elkevert mandulát és sütőport több részletben, és keverjük jól el.
Kevés fehérjehabbal lazítsuk, még habverővel dolgozva. A maradék fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskóta oldalát hűlés után késsel lazítsuk meg, vegyük le róla a formát, majd a sütőpapírt, és vágjuk kétfelé.
A krémhez a pudingport a cukrokkal és a tejjel főzzük meg a zacskón levő utasítás szerint. Hűtsük jól ki.
A vajat habosítsuk ki habevrővel, majd adjuk hozzá adagonként a pudingot és jól keverjük ki habverővel.
A tortát locoslgassuk meg a narancslével egy kanál segítségével, majd kenjük meg lekvárral. Töltsük meg a krémmel, vajd vonjuk be az oldalát, tetejét is. Ez a krémmennyiség vékony bevonáshoz elég csak!
Tetejét pirított madulaforgáccsal díszíthetjük.