Hozzávalók:
20 dkg lágy vaj
15 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
fél teáskanál mandulaaroma
1 tojás
30 dkg liszt
csipet só
7 dkg szeletelt mandula
a szóráshoz (barna)cukor
Recept:
Egy receptesújságban bukkantam rá erre a kekszfélére. Remek kis mandulás ropogtatnivaló az ünnepi asztalra, de hétköznap tea mellett is élvezhető!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki sütőpaprral egy kb. 25×40 cm-es tepsit.
Egy keverőedényben habverő segítségével habosítsuk ki a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a mandulaaromát, a sót és a lisztet, és keverjük ezekkel is egyneművé. Kézzel terítsük szét a tepsiben és nyomkodjuk jól bele a tésztát. Kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg a szeleteltmandulával és (barna)cukorral (ha van otthon). Nyomkodjuk kissé a tésztába a mandulát, tapadjon jól oda.
Kb. 25 perc alatt halványbarnára sütjük (az enyém sajnos picit tovább volt bent). Kihűlve szeleteljük.