Mandulás ív recept

  • Mandulás ív recept
  • Mandulás ív recept

Mandulás ív recept  Mandulás ív recept  

Hozzávalók:

20 dkg lágy vaj
15 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
fél teáskanál mandulaaroma
1 tojás
30 dkg liszt
csipet só
7 dkg szeletelt mandula
a szóráshoz (barna)cukor

Recept:

Egy receptesújságban bukkantam rá erre a kekszfélére. Remek kis mandulás ropogtatnivaló az ünnepi asztalra, de hétköznap tea mellett is élvezhető!

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki sütőpaprral egy kb. 25×40 cm-es tepsit.

Egy keverőedényben habverő segítségével habosítsuk ki a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a mandulaaromát, a sót és a lisztet, és keverjük ezekkel  is egyneművé. Kézzel terítsük szét a tepsiben és nyomkodjuk jól bele a tésztát. Kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg a szeleteltmandulával és (barna)cukorral (ha van otthon). Nyomkodjuk kissé a tésztába a mandulát, tapadjon jól oda.

Kb. 25 perc alatt halványbarnára sütjük (az enyém  sajnos picit tovább volt bent). Kihűlve szeleteljük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*