Málnás krémsajtkeksz recept

  • Málnás krémsajtkeksz recept
  • Málnás krémsajtkeksz recept

Málnás krémsajtkeksz recept  Málnás krémsajtkeksz recept  

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
15 dkg mirelit málna

Recept:

A PestiEst egyik számában bukkantam erre a receptre, megakadt a szemem a guszta bevezetőn:  „A krémsajttól nagyon puha, omlós lesz a keksz állaga. A málnától pedig olyan intenzív ízt kap, hogy már a puszta gondolatától is összefut a nyál a szánkban.”

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és egy nagy tepsit (20×30cm) kibélelünk sütőpapírral.
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, cukrokat és a sót, majd alaposan elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és a mascarponét, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Most jöhet hozzá a fagyott málna, dolgozzuk a tésztába alaposan!

A kész masszából diónyi golyókat formáljunk és egymástól 4-4 cm távolságra helyezzük őket a tepsibe. Villával nyomogassuk őket laposra majd kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tényleg finom, omlós kekszek születtek. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*