Mákos pitetorta recept

  • Mákos pitetorta recept
  • Mákos pitetorta recept

Mákos pitetorta recept  Mákos pitetorta recept  

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
Töltelék:
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 alma

Recept:

Nagyon könnyű, légies csemege mákimádóknak….
A lisztet morzsoljuk össze a Ramaval, majd a cukrot és a tojássárgákat belekeverve közepes keménységű tésztát gyúrunk. Negyed órát pihentetjük hűtőben, majd kettészedjük.

Az egyikkel egy (én mindig vajazom, lisztezem a formát) gyümölcstortaformát kibélelünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Közben készül a töltelék: a mákot összekeverem a cukorral és a reszelt almával, és leforrázom a tejjel. Óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját, majd rásimítom a megsült tésztára.

Beborítom a -vékonyra nyújtott – tészta másik felével, villával megszurkálom, díszítem. Felvert tojással megkenem a tetejét, majd szintén 180 fokon készre sütöm.

Megjegyzés: almával is finom.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*