Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
Töltelék:
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 alma
Recept:
Nagyon könnyű, légies csemege mákimádóknak….
A lisztet morzsoljuk össze a Ramaval, majd a cukrot és a tojássárgákat belekeverve közepes keménységű tésztát gyúrunk. Negyed órát pihentetjük hűtőben, majd kettészedjük.
Az egyikkel egy (én mindig vajazom, lisztezem a formát) gyümölcstortaformát kibélelünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Közben készül a töltelék: a mákot összekeverem a cukorral és a reszelt almával, és leforrázom a tejjel. Óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját, majd rásimítom a megsült tésztára.
Beborítom a -vékonyra nyújtott – tészta másik felével, villával megszurkálom, díszítem. Felvert tojással megkenem a tetejét, majd szintén 180 fokon készre sütöm.
Megjegyzés: almával is finom.