Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
Töltelék:
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
6 evőkanál cukor
5 dkg marcipán
marék mazsola
1 érett banán
3 tojásfehérje
Recept:
A mákos pitetorta továbbfejlesztett, gazdagabb változata.
A lisztet morzsoljuk össze a Ramaval, majd a cukrot és a tojássárgákat belekeverve közepes keménységű tésztát gyúrunk. Negyed órát pihentetjük hűtőben, majd kettészedjük.
Az egyikkel egy gyümölcstortaformát kibélelünk. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Közben készül a töltelék: a mákot összekeverem a cukorral és a szétnyomkodott banánnal, mazsolával és leforrázom a tejjel. Beleszórom a kis darabokra csipkedett marcipánt.
Óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját, majd rásimítom a megsült tésztára.
Beborítom a -vékonyra nyújtott – tészta másik felével, villával megszurkálom, díszítem. Tejjel megkenem a tetejét, majd szintén 180 fokon készre sütöm.